Arslantepe Höyüğü - Arslantepe Höyüğü Fotoğrafları / Malatya'nın orduzu ilçesinde fırat nehri'ne 15 km uzaklıkta bulunan arslantepe höyüğü'ndeki kazılar 1960 yılından itibaren i̇talyan la sapienza üniversitesi tarafından sürdürülüyor.

Arslantepe Höyüğü - Arslantepe Höyüğü Fotoğrafları / Malatya'nın orduzu ilçesinde fırat nehri'ne 15 km uzaklıkta bulunan arslantepe höyüğü'ndeki kazılar 1960 yılından itibaren i̇talyan la sapienza üniversitesi tarafından sürdürülüyor.. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün batısındadır. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Aslantepe höyüğünot 1, malatya'nın 7 km. Aslan tepe höyüğü, binlerce yıl üstüste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmaktadır. Arslan tepe höyüğü malatya'nın 7km.

Gelin ucundan bucağından bu kaysı diyarını keşfe çıkalım. Arslan tepe höyüğü malatya'nın 7km. Ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Aslan tepe höyüğü, binlerce yıl üstüste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmaktadır. Sevgili seyahat tutkuları bu hafta rotamızı erguvanlar diyarı malatya'ya çeviriyoruz.

Arslantepe Höyüğü, UNESCO kalıcı listesine girme yolunda ...
Arslantepe Höyüğü, UNESCO kalıcı listesine girme yolunda ... from i.pstimaj.com
Anadolu'nun bilinen en eski şehir devletinin kurulduğu malatya'daki arslantepe höyüğü'nde 2019 yılında yapılan kazı çalışmalarında adeta tarih fışkırdı. Malatya tatilinizde gidebileceğiniz arslantepe höyüğü hakkında bilgiler, ziyaretçi yorumları ve yakınındaki otelleri burada bulabilirsiniz. Arslantepe höyüğü adresine yol tarifi almak ve ulaşım bilgisi i̇çin buraya tıklayınız. Arslantepe höyüğü, battalgazi ilçesi orduzu mahallesindedir. Cok eski bir arkeolojik miras, universite gezisinde gezdik, begendik. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Arslantepe höyüğü kazı heyeti başkan yardımcısı prof.

11 yüzyıla kadar yerleşim görmüştür.

Geç hitit dönemini araştıran, delaporte'yi, 1947 yılında c. Ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. Aslantepe höyüğü malatyanın yeşil ve şirin kasabası orduzu belediyesi sınırları içindedir. Aslantepe höyüğü' nün kültür dolgusu 30 metre yüksekliğindedir. 11 yüzyıla kadar yerleşim görmüştür. Aslantepe höyüğü malatyanın yeşil ve şirin kasbası orduzu belediyesi sınırları içindedir. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün. 11 yüzyıla kadar yerleşim görmüştür. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. Gelin ucundan bucağından bu kaysı diyarını keşfe çıkalım. Anadolu'nun bilinen en eski şehir devletinin kurulduğu malatya'daki arslantepe höyüğü'nde 2019 yılında yapılan kazı çalışmalarında adeta tarih fışkırdı.

Aslantepe höyüğü malatyanın yeşil ve şirin kasabası orduzu belediyesi sınırları içindedir. Arslantepe höyüğü, battalgazi ilçesi orduzu mahallesindedir. Arslantepe höyüğü, kadim kültürlerin yaşadığı ve yok olduğu ancak izlerinin hala birçok yerinde görülebildiği doğu anadolu bölgemizin en önemli ve en eski antik alanlarından biridir. Yılmaz selim erdal'da, arslantepe'nin dünya kültür mirası asıl listesinde yer almayı hak ettiğini belirtti. 22 yorum, makale ve 15 resme bakın.

'ARSLANTEPE'DEN NEMRUT'A TARİHE YOLCULUK' BAŞLADI ...
'ARSLANTEPE'DEN NEMRUT'A TARİHE YOLCULUK' BAŞLADI ... from www.mansetmalatya.com
Arslantepe höyüğü yakınlarında yapılacak şeyler. Aslantepe höyüğü' nün kültür dolgusu 30 metre yüksekliğindedir. Arslantepe höyüğü, kadim kültürlerin yaşadığı ve yok olduğu ancak izlerinin hala birçok yerinde görülebildiği doğu anadolu bölgemizin en önemli ve en eski antik alanlarından biridir. The settlement mound of arslantepe (also called aslantepe) rises 30m over the surrounding green fields of the tiny village of orduzu, 5km. 3489 ziyaretçi arslantepe höyüğü ziyaretçisinden 357 fotoğraf ve 21 tavsiye gör. 22 yorum, makale ve 15 resme bakın. 11 yüzyıla kadar yerleşim görmüştür. Aslantepe höyüğü malatyanın yeşil ve şirin kasbası orduzu belediyesi sınırları içindedir.

1961 yılından beri arslantepe höyüğü'nde kazı çalışması gerçekleştiren i̇talya sapienza üniversitesi arkeoloji bölümü öğretim üyesi prof.

Arslantepe höyüğü, battalgazi ilçesi orduzu mahallesindedir. Arslan tepe höyüğü malatya'nın 7km. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Arslantepe höyüğü, kadim kültürlerin yaşadığı ve yok olduğu ancak izlerinin hala birçok yerinde görülebildiği doğu anadolu bölgemizin en önemli ve en eski antik alanlarından biridir. Anadolu'nun bilinen en eski şehir devletinin kurulduğu malatya'daki arslantepe höyüğü'nde 2019 yılında yapılan kazı çalışmalarında adeta tarih fışkırdı. Aslantepe höyüğünot 1, malatya'nın 7 km. Sevgili seyahat tutkuları bu hafta rotamızı erguvanlar diyarı malatya'ya çeviriyoruz. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir.1 höyük. Arslantepe'de ilk araştırmalar 1932 yılında l. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün. Cok eski bir arkeolojik miras, universite gezisinde gezdik, begendik. Malatya aslantepe höyüğü malatya'ya 6 km uzaklıkta höyük. Aslantepe höyüğü' nün kültür dolgusu 30 metre yüksekliğindedir.

22 yorum, makale ve 15 resme bakın. 11 yüzyıla kadar yerleşim görmüştür. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Karaköy baraj gölü'nün batısında kalan arslantepe höyüğü'nde ilk kazı çalışmaları 1932 yılında yapılmıştır. Malatya aslantepe höyüğü malatya'ya 6 km uzaklıkta höyük.

Arslantepe Höyüğü, Unesco Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne ...
Arslantepe Höyüğü, Unesco Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne ... from www.bafrahaber.com
Arslan tepe höyüğü malatya'nın 7km. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Karaköy baraj gölü'nün batısında kalan arslantepe höyüğü'nde ilk kazı çalışmaları 1932 yılında yapılmıştır. Aslantepe höyüğü malatyanın yeşil ve şirin kasbası orduzu belediyesi sınırları içindedir. Aslantepe höyüğü malatyanın yeşil ve şirin kasabası orduzu belediyesi sınırları içindedir. Arslantepe höyüğü, battalgazi ilçesi orduzu mahallesindedir. İlk defa köylüler tarafından bulanan (1894) höyükte l. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km.

Arslantepe höyüğü, battalgazi ilçesi orduzu mahallesindedir.

Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün batısındadır. Ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Aslantepe höyüğü' nün kültür dolgusu 30 metre yüksekliğindedir. Yılmaz selim erdal'da, arslantepe'nin dünya kültür mirası asıl listesinde yer almayı hak ettiğini belirtti. 1961 yılından beri arslantepe höyüğü'nde kazı çalışması gerçekleştiren i̇talya sapienza üniversitesi arkeoloji bölümü öğretim üyesi prof. Aşağıdaki haritayı kullanarak arslantepe höyüğü nerede bulunduğunu, haritadaki yerini, nereye yakın görebilir. Aslantepe höyüğü' nün kültür dolgusu 30 metre yüksekliğindedir. Anadolu'nun bilinen en eski şehir devletinin kurulduğu malatya'daki arslantepe höyüğü'nde 2019 yılında yapılan kazı çalışmalarında adeta tarih fışkırdı. Geç hitit dönemini araştıran, delaporte'yi, 1947 yılında c. Arslantepe höyüğü yakınlarında yapılacak şeyler. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün. Gelin ucundan bucağından bu kaysı diyarını keşfe çıkalım. Arslantepe höyüğü veya diğer adı ile melid, malatya'nın 7 kilometre kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir.

Posting Komentar

0 Komentar